вівторок, 17 лютого 2015 р.

Виховний план роботи
Олександрівської  загальноосвітньої школи
 I-III ступенів
на 2014 - 2015н.р.

    I розділ: Аналіз виховної роботи школи за  минулий рік.
    II розділ: Мета та завдання виховної роботи на 2014-2015 н.р.

  III розділ: План заходів щодо реалізації Програми «Основні орієнтири виховання»
АНАЛІЗ
 ВИХОВНОЇ РОБОТИ ШКОЛИ
ЗА 2013/2014 НАВЧАЛЬНИЙ РІК
     Протягом 2013-2014 навчального року педколектив працював над підвищенням навчально-виховного процесу, використовував у практиці досягнення педагогічної науки, психології передового досвіду вчителів. Для вирішення цих проблем педколектив працював над охопленням змісту, форм і методів виховання на основі впровадження нових педагогічних технологій й методик. Педколектив спрямовує свої зусилля  на тісну, доброзичливу співпрацю з кожним учнем та сім’ями, де мешкають учні школи.
        Всю свою роботу педколектив планує згідно з рекомендаціями Міністерства освіти і науки України щодо організації виховної роботи в загальноосвітніх школах, Конституції України, Концепції виховання дітей та молоді в національній системі освіти, Закону України «Про освіту», Закону України «Про позашкільну освіту», а також керується Програмами та іншими нормативними документами, що стосуються виховання дітей.
Виховна діяльність педагогічного колективу школи у 2013-2014 н. р. спрямована на реалізацію виховної проблеми  школи  «Становлення та розвиток особистості учня на основі національних та загальнолюдських цінностей».
З метою виконання поставлених виховних завдань основний акцент робиться на впро­вадженні Програми вихован­ня особистості школяра «Основні орієнтири виховання», реалізацію всіх напрямків виховання та самовиховання починаючи з молодшого школяра і до випускника, зі сформованою вже життєвою компетентністю.
Крім цього, виховний процес будував­ся із урахуванням вимог сьогодення, які висвітлені в інформаційно-правових до­кументах, регламентуючих організацію виховної роботи в загальноосвітніх на­вчальних закладах України.Реалізація всіх напрямків виховної діяль­ності школи здійснювалась через заходи, передбачені річним планом роботи школи. В своїй роботі  виховна проблема  тісно пов’язана  з науково-методичною проблемою школи.
Особливості  виховання особистості  відображалися у:
·    системі загальношкільних заходів;
·     роботі органів учнівського самовряду­вання;
·    роботі з батьківською громадськістю;
·    спільній діяльності школи та громадських організацій.
В основі системи загальношкільних заходів покладені тематичні місячники, тижні, які спрямовані на підвищення зацікавленості вихованців спільною діяльністю та відображають всі напрямки здійснення виховного процесу . 
         Суттєву роль у здійсненні системи роботи школи з виховання свідомого громадянина України зі сформованою життєвою ком­петентністю є діяльність з превентивного виховання, до заходів якого входить по­передження злочинності, виявлення не­гативних змін в поведінці учнів, вивчення причин і умов, що сприяли їм, організація змістовного дозвілля підлітків з позитивною поведінкою, надання їм консультативної допомоги.
        Здійсненню превентивного виховання сприяють психолого-педагогічна профілактика та корекція відхилень у поведінці учнів, забезпечення зайнятості та змістовного відпочинку дітей під час канікул, профілактика дитячої бездоглядності, наркоманії, алкоголізму.
        У школі розроблені заходи щодо превентивного виховання, ведеться контроль за відвідуванням учнями школи. У школі створений банк даних учнів девіантної поведінки. На внутрішкільному обліку стоять 8 учнів:Доскач Михайло (4 кл.), Кузь Є. (7 кл), Войтюк Назар (5 кл.), Гаврильчик І (7 кл), Брагіш А. (9 кл), Ятлук С. (11 кл), Ніколенко Д. (7кл) Балан О. (7 кл) .Наставники проводять індивідуальну роботу з цими учнями, відвідують за місцем проживання, проводять бесіди з батьками.
        Класні керівники намагаються викори­стовувати різноманітні методи виховання, спрямовані на формування, насамперед, свідомої дисципліни.
          У школі проводились різноманітні форми виховної діяльності присвячені:
- річниці початку підпільно-партизанського руху в Україні;
- Голодомору 1932-1933рр. в Україні;
- роковинам великого терору масових політичних репресій 1937-1938рр.;
- Дню українського козацтва;
- тижню правової освіти;
- річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників;
- Всесвітньому Дню захисту прав дітей;
- Дню боротьби зі СНІДом;
- Міжнародному Дню інвалідів;
- Дню Соборності України;
-  річниці аварії на ЧАЕС;
- 8 березня;
- Дню Матері;
- Дню Перемоги;
- Міжнародному Дню захисту дітей;
- Дню Конституції;
- Дню космонавтики.
         Одним з пріоритетних напрямів роботи є пошук, розвиток та підтримка юних дарувань. З метою виявлення творчо обдарованих дітей, надання їм допомоги у подальшому підвищенні майстерності та реалізації творчого потенціалу з учнями школи були проведені різнопланові шкільні форми виховної діяльності:
-                     конкурс квіткових композицій «Який прекрасний цей світ, подивись!»;
-                     виставка композицій з природного матеріалу «Щедрість рідної землі»;
-                     конкурс для молодших школярів «Юна принцеса» та «Справжні хлопці»;
-                     конкурс читців;
-                     акція «Турбота про птахів»(виготовлення шпаківень та годівничок);
-                     конкурси-виставки малюнків «Осінь золота», «Я маю право…», «Зима-красуня», «Весна килим розстеляє», «Охорона здоров’я», «Ні! Шкідливим звичкам!», «Я – громадянин України», «Природа очима дітей»;
-                     конкурс композицій «Замість ялинки – зимовий букет»;
-                     спортивні змагання з баскетболу, волейболу;
-                     конкурс «Тато, мама і я – українська сім’я»;
-                     КВК;
         Учні школи брали участь у районних конкурсах.  Одним з важливих моментів громадянської освіти є моральне виховання. Такі якості як доброта, чуйність, совість, увага, милосердя визначають культуру поведінки особистості. Формування цих гуманістичних рис вирішує створений шкільний волонтерський загін. Силами волонтерів у школі проведені різноманітні форми виховної діяльності, присвячені Міжнародному дню людини похилого віку, Дню інвалідів, Дню боротьби зі СНІДом. Останнім часом загострилася проблема підліткової злочинності, наркоманії. Тому, одним із напрямків виховної роботи є превентивне виховання, яке передбачає реалізацію форм виховної діяльності, спрямованих на попередження злочинів, злочинності, пропусків учнями уроків.
         У тісному взаємозв'язку з громадянським та моральним вихованням є військово-патріотичне виховання, головною метою якого є формування психологічних та морально-вольових якостей, особистісних поглядів на сучасні події; самовиховання  і самопідготовка, спрямовані на оволодіння певними світоглядними знаннями і уявленнями, фізичний розвиток особистості. Спільна робота класних керівників,  вчителів фізичної культури допризовної  підготовки сприяла підвищенню цілеспрямованої зацікавленості учнів, а вміло підібрані засоби виховного впливу, та форми організації дозвілля дали позитивні результати. Вже стали традиційними в школі військово-спортивні свята «Нумо, хлопці»(5-10кл.), «Нумо, козачата»(1-4 кл.).
      Головне у військо-патріотичному вихованні – це відродження духовності та моралі, що базується на системі загальнолюдських цінностей і вбирає в себе національні, культурні, професійні та інші інтереси широких верств населення.
           Однією із важливих ланок патріотичнго виховання учнів є шкільний музей, який організовують дослідницьку діяльність, проводять освітньо - виховну роботу та формують естетичний смак учнівської молоді. У школі працює історико - краєзнавчий музей «Скіф», керівником якого є Кривенець Л.М. Робота в музеї спланована, у системі здійснюється пошукова робота. Проводиться робота по вивченню історії рідного краю, традицій українського народу. Музейні експозиції постійно поповнюються зібраними експонатами, матеріалами.
             На виконання Закону України «Про Голодомор 1932-1933рр. в Україні», Указу Президента України від 25.09.2008 року «Про заходи у зв’язку з Днем пам’яті жертв Голодоморів» у школі проводилось ряд форм виховної діяльності: загальношкільна лінійка «Пам’ять народу не убієнна», уроки пам’яті «Пам’ятаймо минуле заради майбутнього!», лекція «Чорні жнива», випущено стіннівку, у шкільній бібліотеці оформлено тематичну виставку загальнонаціональна акція «Засвіти свічку».
                 У школі діє система правової освіти і виховання учнів, яка включає в себе просвітницьку роботу на уроках та в позаурочний час. До неї залучаються вчителі, батьки, працівники правоохоронних органів, служба у справах неповнолітніх, відділ сім’ї та молоді райдержадміністрації.
         Дієва участь школярів у житті школи сприяє підвищенню їхньої правової культури, формуванню правосвідомості через розуміння нерозривної єдності своїх прав і обов’язків.
         У школі організовується правові лекторії для старшокласників та батьків, під час  яких відбуваються зустрічі з представниками  правоохоронних органів, лікарями. Значна робота проводиться з правового всеобучу батьків. На загальношкільних, класних батьківських зборах адміністрація, класні керівники школи висвітлюють питання як навчально-виховного процесу так і питання правового всеобучу батьків (з запрошенням фахівців).
 Метою напрямку з формування здорового способу життя є забезпечення повноцін­ного розвитку дітей, охорони та зміцнення їх здоров'я, утвердження здорового спосо­бу життя, формування вміння правильно поводитись у критичних життєвих ситу­аціях і надавати необхідну допомогу собі  та оточуючим. На це спрямована робота класних керівників починаючи з перших хвилин у школі.  
Значна увага приділяється питанням формування здорового способу життя і в період подальшого навчання. Класними керівниками 5-11-х класів ведеться спря­мована робота в цьому напрямку, вико­ристовуються при цьому активні форми виховного впливу.
 За минулий навчальний рік заходи з охорони життя і здоров'я виконані повністю. Видавались накази по школі, спрямовані на зміцнення здоров'я учнів та вчителів, забезпечення безпечного проведення навчально-виховного процесу. З працівниками школи  та учнями проведені заняття, прийняті заліки з охорони праці. З учнями 1-11-х класів  на початку навчального року проведений вступний інструктаж. Комплекс заходів  передбачено і колективним договором. Проведено оздоровлення учнів у пришкільному оздоровчому таборі. Проведено комплекс санітарно-профілактичних заходів, які сприяли поліпшенню умов праці та її охорони. 
  Особливою проблемою в Україні є підліткове самогубство. Надзвичайно високий рівень самогубств відзначається серед підлітків та молоді, що навчається.  Існує  велика кількість здорових дітей, перед якими постає питання про сенс власного існування та необхідність жити далі. Юнь потребує більшої уваги дорослих, адже вони тільки зовні справляють враження незалежних і самостійних, а «всередині» хлопці й дівчата дуже вразливі й болісно реагують на життєві негаразди.
 Суїцидальна поведінка підлітка часто є криком про допомогу в разі негараздів у взаємодії підлітків з оточенням, неможливістю самостійно розв’язати проблеми.
 У підлітковому віці мотиви суїцидальних дій найчастіше є егоїстичними.  Суїцидальна поведінка підлітків часто пояснюється тим, що молоді люди, не маючи достатнього життєвого досвіду, не можуть правильно визначити мету свого життя та шляхи її досягнення.
В якості захисту проти суциїдальної поведінки учнівської молоді  використовуємо  такі обставини: участь у громадській діяльності (спортивні змагання і події, клуби, тощо); добрі, врівноважені стосунки з однолітками у навчальному закладі; хороші стосунки з вчителями та іншими дорослими; підтримка з боку близьких людей.
Щодо попередження суїциду серед підлітків класними керівниками та заступником директора з виховної роботи Руденко О.М. було проведено ряд заходів:
-         цикл бесід про цінність особистості і сенс життя: «Спілкування з дорослими», «Спілкування з однолітками», «Спілкування з однолітками протилежної статі», «Підліткові ініціації», «Основні проблеми підліткового віку», «Стрес», «Я і моє життя», «Життя – найвища цінність»;
-         диспути  для учнів старших класів «Я - це Я», «Я маю право відчувати і виражати свої почуття», «Невпевненість у собі», «Конфлікти», «Підліток і дорослий»;
-         виховні заходи; круглі столи;
-         батьківський лекторій:   «У сім’ї підліток», «Емоційні порушення у дітей», «Депресивні стани у підлітків», «Алкоголізм і наркоманія у підлітковому віці», «Психологія особистісних і міжособистісних конфліктів»;
-         зустрічі з батьками проблемних учнів;
-  робота соціального педагога Верпеки Н.Г з дітьми які перебувають на внутріщкільному обліку;
-  проведено з дітьми відверті розмови про те що: «Людина повинна мати активну життєву позицію, впевненість у тому, що вона сама відповідальна за свою долю, вірити в те, що все,  що   відбувається   -   це   результат   її   вільного вибору;
« Ставлення  підлітка до себе»;
         З метою змістовного дозвілля школярів класоводи та класні керівники організовують екскурсії до міст Київ, Кременчук, Умань, Корсунь-Шевченківський, Канів.   Робота школи спрямована на виконання виховної мети школи.
        Слід зауважити, що недостатня увага приділялась роботі з батьками. Батьки майже не залучалися до спільної позаурочної та позашкільної роботи. Класні керівники та класоводи не ведуть належну роботу по залученню учнів до позаурочної гурткової роботи.
        Всі вище зазначені проблеми потребують обгрунтованого вирішення.
         У школі діє методоб’єднання класних керівників,  6 рік у  школі працює дитяча організація «ОРТАНТА». Педколектив школи розуміє, що шкільне самоврядування  - це шлях до підвищення громадської активності учнів. Учні 1-4 класів об’єднані у  «Країну Барвінкову.»         Протягом року регулярно проводились засідання шкільного парламенту. По класах також обрані органи учнівського самоврядування. Сформовано склад ради профілактики правопорушень, на засідання якої запрошувалися представники КМУСН, відділу у справах неповнолітніх Олександрійської РДА. Організовано проводиться робота гуртків та секцій, узгоджені плани їх роботи. Сформовано загони ЮІДР, ДЮП. Створений волонтерський загін, який пропагує здоровий спосіб життя . Один раз на тиждень  збирається загальношкільна лінійка, на якій розглядаються важливі питання.
         
II розділ: Мета та завдання виховної роботи  на 2014-2015н.р.
Виховною метою на 2014-2015н.р. є: формування морально-духовної, життєво-компетентної особистості, яка успішно самореалізується в соціумі як громадянин, сім’янин, професіонал.
        Для досягнення цієї мети педколектив  повинен вирішити такі завдання:
- забезпечення сприятливих умов для самореалізації особистості відповідно до   
   її інтересів та суспільних вимог;
- підвищення соціального статусу, зміцнення й розвиток виховних функцій;
- забезпечення взаємодії закладу з усіма соціальними інститутами, дотичними   
  до виховання, розширення складу суб’ктів виховання, посилення координації
  їхніх зусиль;
- посилення ролі сім’ї у вихованні дітей, зміцнення її взаємодії з школою;
- розвиток учнівського самоврядування, використання нових форм реалізації
  виховного потенціалу дитячого та молодіжного руху;
- оптимізація змісту і форм виховного процесу;
- збереження та покращення фізичного, психічного та соціального здоров’я
  особистості;
- попередження та локалізація негативних впливів факторів соціального
  середовища на особистість;
- формування досвіду гуманістичних відносин на основі засвоєння та
  реалізації в повсякденному житті етичних норм і гуманної моралі.
І.Організаційна робота
п/п
Зміст заходу
Термін виконання

Відповідальний
1
Організувати учнівське самоврядування в класах та у школі
Перша неділя вересня
Заступник директора з ВР, класні керівники

2
Організувати чергування учнів по школі та по класах

Перша неділя вересня
Заступник директора з ВР
3
Організувати чергування вчителів по школі

З 1 вересня
Заступник директора з ВР
4
Налагодити роботу гуртків, секцій. Узгодити плани їх роботи.

Перша декада вересня
Заступник директора з ВР
5
Організувати роботу дитячої  організації «Барвінчата», «ОРТАНТА»

Вересень
Заступник директора з ВР,
педагог-організатор
6
Провести нараду з класними керівниками по питаннях планування виховної роботи
Початок вересня
Заступник директора з ВР


7
Організувати роботу методичного обєднання класних керівників

Вересень
Заступник директора з ВР, голова МО класних керівників
8
Виявляти дітей з девіантною поведінкою, поставити їх на шкільний облік
Вересень – жовтень
класні керівники
9
Поновити соціальний паспорт школи, списки дітей, що потребують додаткової уваги та опіки
Вересень
Заступник директора з ВР
10
Організувати учнів школи для участі в різноманітних операціях та акціях

Протягом року
класні керівники

11
Продовжувати роботу «Євроклубу», залучати до участі в його діяльності представників громадськості та людей, які мають досвід проживання у країнах Європи.
Протягом року
Заступник директора з ВР
класні керівники
керівник гуртка


 В Е Р Е С Е Н Ь
 Місяць формування здорового способу життя
«ЗБЕРЕЖИ  ЗДОРОВЯ  ТА  Й  НА  ВСЕ  ЖИТТЯ»
п/п
Загальношкільні свята
Дата

Загально-
шкільні заходи
Дата
Загально-
шкільні тижні
Дата
1









2


День знань:
ü     Свято Першого дзвоника
ü     Перший урок
ü     Екскурсія по школі(1,5,10 класи)
ü     Ознайомлення учнів зі Статутом школи, правилами для учнів

Всеукраїнський рейд «Урок»



01.09.
2014р.








І декада




1. Прийом учнів 5 – го класу в «ОРТАНТУ»

2. Свято квітів та врожаю;


4. Акція «Подаруй школі книгу»

5. До дня людей похилого віку: волонтерський рух

6. Заходи щодо профілактики дитячого травматизму:
вступний інструктаж,
бесіди.

7. Класні батьківські збори
-вибори батьківського комітету;
- органазаційні питання»;


26.09.
2014р.

30.09.
2014р.


Протягом місяця

30.09



Протягом місяця





ІІ тиждень

1.   Тиждень здоровя «Здоровя дітей - здоровя нації ”
(за окремим планом)

2.   Тиждень безпеки руху дітей «Увага, діти на дорозі»
(за окремим планом)

3.   Тиждень протипожежної безпеки (за окремим планом)

4.   ТИЖДЕНЬ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ



08-12.09
2014р.






















29.09-03.04.2014р

План проведення тижня здоровя
«ЗДОРОВЯ ДІТЕЙ  - ЗДОРОВЯ НАЦІЇ»
(08-12.09.2014р.)
п/п
Зміст заходу
Дата проведення
Відповідальний
1
Провести по класах бесіди:
ü    «Хвороби цивілізації»
ü    «Рецепти здоровя»
ü    «Шкідливий вплив куріння на статеве дозрівання підлітків»
ü    «Що потрібно знати, щоб уникнути хвороб цивілізації»
Протягом тижня
Класні керівники
2
Тестування учнів «Чому я продовжую курити?»
08.09.2014р.
Психолог
3
Конференція «Венеричні захворювання – причини та наслідки»
У кінці тижня
Педагог-організатор
4
Практичне заняття «Як надати першу допомогу при травмах»
Протягом тижня
Вчитель основ здоровя
5
Шкільні змагання по футболу та волейболу.
Протягом тижня
Вчитель фізкультури
6
Тренінг з учнями 5 і 6 класу «Здоровя та здоровий спосіб життя»
09.09.2014р.
Вчитель основ здоров ’я
                                                         ЖОВТЕНЬ
Місяць морального виховання
«Найважливіший капітал нації – моральні якості народу»
№п/п
Загальношкільні свята
Дата

Загальношкільні заходи

Дата
Загальношкільні тижні
Дата
1









1. Свято відзначення Дня працівників освіти:
ü     Випуск святкового номера стінгазети;
ü     День самоврядування;
ü     Святковий концерт;


2. Спортивні змагання до Дня українського козацтва
Перша пятниця жовтня






14.10.
2014р.
1. Провести виховні години по класах з урахуванням віку учнів:
„ Чи знаєш ти себе?”
„ Моральні переконання та вчинки в житті нашого колективу ”
„ Про  зовнішність, мову і духовну культуру ”
„ Конвенція прав дитини – міжнародний документ для твоїх ровесників у світі ”
„ Декларація прав людини – права і обов’язки кожного»
2. Провести анкетування:
„ Як ти  ставишся до громадянських цінностей?”
„ Якими є твої моральні якості?”

3. Батьківська конференція «Підсумки роботи за 2013-2014 н.р. та завдання на 2014-2015 н.р»
Протягом місяця



















І неділя місяця
Тиждень початкових класів



Тиждень пам яті, присвячений  річниці визволення України від німецько – фашистських загарбників.



13-17.10.
2014р


20-24.10.
2014р


Л И С Т О П А Д
Місяць екологічного виховання
 «Земля –
наш спільний дім»

№п/п
Загальношкільні свята
Дата

Загальношкільні заходи
Дата
Загальношкільні тижні
Дата
1


2
Вечір відпочинку «Посвята в старшокласники»

День української писемності


15.11.
2014р.


І тиждень місяця
1. Провести серію виховних годин  на природоохоронну тематику:
- Збережемо землю»
- «Не ламай калину»
- «Червона книга України»
- «Людина – друг природи», тощо.
2.      Екскурсії «Заглянь в природу свого краю»
3.      Конкурс «КВК». «Я обираю здоровий спосіб життя»
4.      Виховний проект «Зупинемо СНІД поки він не зупинив нас»
5.      Акція «Турбота про птахів»
6. Заходи до всесвітнього дня дій в інтересах дітей:
- концертна програма «Планета дитинства»;
- відкриті виховні години

7. Міжнародний конкурс знавців української мови ім.. П. Яцика:
-          шкільний етап
районний етап
Протягом місяця






Протягом місяця

21.11.
2014р.


Протягом місяця


Протягом місяця

20.11.
2014р


ІІ тиждень
Тиждень знань  безпеки життєдіяльності

Тиждень історії, права


Тиждень математики, фізики, інформатики




10-14.11
2014р.

24-28.11.
2014р.

Г Р У Д Е Н  Ь
Місяць національно - патріотичного виховання

«Мій край, моя історія жива»

№п/п
Загальношкільні свята
Дата

Загальношкільні заходи

Дата
Загальношкільні тижні
Дата
1




2




3


4.


5.
Новорічний ранок для учнів 1-6 класів



Вечір відпочинку для учнів 7 -11 класів «Новорічний карнавал»


Андріївські вечорниці


Свято «Святий Миколай»


Родинно-спортивне свято


25.12.
2014р.



26.11.
2014р.






12.12.
2014р

19.12.
2014р.





2.  Провести виховні години на теми:
ü      „О слово рідне, Україні слава ”
ü      „ Любіть Україну і пісню її солов’їну ”
ü      „ Моя  рідна Україна ”
ü      „ Мій край – моя історія жива ”
ü      „ Козацькому роду нема переводу ”
ü      „ Символи моєї держави ”
ü      „ Конституція України – основний закон нашої держави”
2.                  Конкурс „ Ну – мо, хлопці ”, присвячений  Дню Української Армії
3.                  Провести  конкурс дитячого малюнка  „ Ми живемо на Україні ”
4.                  Акція «Разом проти СНІДу»

ü                 Виготовлення червоних стрічок по класах
  1. Випуск стінгазети
6.                  Тренінг серед учнів 8-10 класів «Про СНІД – без табу»


Протягом місяця























05.12.
2014





ІІ тижд.

01.12.
Тиждень
англійської мови



08.-12.12.
2014р



С І Ч Е Н Ь
Місяць естетичного виховання
«Що внутрішня, що зовнішня краса тобі одній дарована, людино!»
№п/п
Загальношкільні свята
Дата

Загальношкільні заходи

Дата
Загальношкільні тижні
Дата
1




2





Шкільний етап ДЮП




До Дня Соборності України:
- виставка літератури
 « Славетний день в історії України».
Тематична лінійка «Визначні дати в історії України»








ІІІ тижд.
1.      Проведення бесід по класах з урахуванням віку учнів.

2.      .Рейд «Діти вулиці»

3. Заходи по  профорієнтаційній роботі
- презентації учнів «Проектуємо своє майбутнє» (9-11 класи);
- відкритий виховний захід в 11 класі;
- конкурс малюнків «Моя майбутня професія»;
-  класні години – зустріч з представниками різних професій (1-11 класи) «Діло майстра величає»;
Протягом місяця



Протягом місяця














Тиждень сприяння здорового способу життя та безпеки життєдіяльності

Тиждень  образотворчого мистецтва, музичного мистецтва








15-19.01.
2015р.

Л Ю Т И Й
 Місяць громадянсько-патріотичного виховання
«Я, родина, Україна»

№п/п
Загальношкільні свята
Дата

Загальношкільні заходи

Дата
Загальношкільні тижні
Дата
1










2






3





1.      Відзначення Дня Святого Валентина:
ü     Поштова скринька для привітань
ü     Конкурс на кращу листівку – валентинку
ü     Вечір відпочинку «Цей прекрасний день кохання»

День  пам’яті  Афганістану Організувати творчу зустріч з ветеранами – афганцями (Кошеленко І.П)

Родинно-спортивне свято




13.02.



























27.02
2015
1. Провести анкетування:
ü     „ Як ти  ставишся до громадянських цінностей?”
ü     „ Якими є твої моральні якості?”

2.      Конкурс творчих робіт !Яким я бачу  майбутнє України?»

3.      Провести бесіди, класні години, години спілкування:
ü     «Наші обереги»
ü     «Обрядовість українців»
ü     «Мій край – моя історія жива»
ü     «Символи смерекової хати»
ü     тощо
І тиждень






ІІ тиждень



Протягом місяця
Тиждень трудового навчання


Тиждень хімії, біології
02-06.
2-15р.


16.02-20.02.
2015р


4.      Провести засідання шкільного Євроклубу (секція «Громадянознавст
во»

Акція  «Допоможемо  зимуючим  птахам»                       2-8  класи.
Кінець місяця
БЕРЕЗЕНЬ
Місяць родинного  виховання
«Без сімї нема щастя на землі»
п/п
Загальношкільні свята
Дата

Загальношкільні заходи
Дата
Загальношкільні тижні
Дата
1.


2.


3.





Святкові вогники по класах.

Загально шкільне свято «Милих жінок вітаємо»

Міс Попелюшка (конкурсно-розважальна програма для дівчаток  1-4 класів)


05-06.03
2015р.

07.03
2015р.

27.03.
2015р.
1.      Провести бесіди, класні години, години спілкування:
·                    «Мати – символ добра на землі»
·                    «Шануй батька й неньку»
·                    «Я та моя родина»
·                    тощо
2.      Операція «Сюрприз»: привітання жінок – вчителів зі святом 8 Березня, а також вчителів-пенсіонерів.
3.      Провести конкурс по класах «Краще родовідне дерево»
4.      Трудовий десант «Чистий двір»
5.      Акція «Моя улюблена книга — шкільній бібліотеці»
Протягом
місяця
Декада української мови та літератури



Тиждень книги



Тиждень світової літератури








02.-13.03
2015р.





16-20.03
2015р


30.03-03.04.
2015р



К В І Т Е Н Ь
Місяць правового виховання
«Бережи мене, мій законе» 
№п/п
Загальношкільні свята
Дата

Загальношкільні заходи

Дата
Загальношкільні тижні
Дата
1



2





Загально шкільна лінійка «Ти наша чорна біль, Чорнобилю»

1.                 Відзначення річниці Чорнобильської трагедії. Виховні години, години спілкування:
·                    «26 квітня – День скорботи»
·                    «Мужність та біль Чорнобиля»
·                    «Чорнобиль не має минулого»
3. Провести  класними керівниками виховні години по класах з урахуванням віку учнів:
ü     „ Права свободи, обов’язки громадян України ”
ü     „ Захист прав дітей у нашій державі ”.
ü     „ Закон  обов’язковий для всіх ”
ü     «Кримінальна відповідальність неповнолітніх»;
ü     Як правильно працевлаштува-
тися?»

4. Провести учнівську конференцію „ Діти: злочин і кара ”.

5. Роботу всього педагогічного колективу спрямувати на роз’яснення учням Конституції України, інших законів України

6.      Операція «Посади дерево»
7.      Дні благоустрою на прилеглих до школи територіях
01.04.
2015р.





24.04.
2015р.








Протягом місяця


















Протягом місяця
Тиждень географії



Тиждень знань безпеки життєдіяльності ( в рамках якого проводиться день Цивільної оборони)


Тиждень Захисту Вітчизни
13-17.04.
2015р









20-24.04.
2015р.
День гумору:
·                    Конкурс на кращу гумореску
·                                 Конкурс карикатур «Зі шкільного життя»

Т Р А В Е Н Ь
Місяць  трудового виховання
«Земля – наш спільний дім»
№п/п
Загальношкільні свята
Дата

Загальношкільні заходи

Дата
Загаль
ношкільні тижні
Дата
1



2
Мітинг біля обеліску «Збережемо память про подвиг»

День матері. Свято «Найсвятіше в світі слово — мати»

Відзначення Дня Європи - Всесвітнього дня культурного розмаїття в ім'я діалогу і розвитку



Свято останнього дзвоника



Випускний вечір
09.05.
2015р.














.



29.05.
2015р
  1. Провести серію виховних годин  щодо трудового виховання

 2.  Організувати  чергування в класних кімнатах та кабінетах під час уроків.          

3. Закріпити ділянки  території школи  за класами для постійного прибирання. Підтримувати їх в належному порядку

4. Організувати  роботу „книжкові лікарні”, проводити рейди  - огляди стану збереження підручників

5. Провести тестування учнів щодо вибору професії           

6. Провести зустріч з працівниками центру зайнятості з метою  інформування випускників  про стан  праці.   

7. Провести цикл бесід із трудового законодавства

Протягом місяця



Протягом року



Протягом року





Протягом року




Протягом року


Початок травня




Протягом місяця






Немає коментарів:

Дописати коментар