пʼятницю, 4 грудня 2015 р.

Земле Олександрійська - рідний краю мій!

       Традиційно 6-го грудня олександрійці відзначають знаменну дату – День визволення Олександрії від фашистських загарбників.
72 роки минуло з того часу, коли Радянська Армія здобула перемогу над окупантами і завоювала для нашого краю довгоочікуваний мир та свободу.
     Для учнів Олександрівської ЗШ І-ІІІ ступенів було проведено виховний захід, присвячений Дню визволення Олександрійщини. Ведучі згадали страшні воєнні роки та героїчні подвиги радянських солдат, які ціною власного життя боронили і визволяли рідний край від окупантів.
Звільнення Кіровоградської області розпочалося 3 жовтня 1943 року. Бої були важкими і затяжними. Противник не шкодував ні техніки, ні живої сили, завдаючи важкі втрати радянським військам.
      Олександрійсько-Знам’янська операція розпочалася 20 листопада 1943 року. Були звільнені села Ворошилівка, Червона Кам’янка, Куколівка, Андріївка, Степанівка, почався наступ на Олександрію. Жорстокі бої з ворогом тривали 10 довгих днів і, тільки 6-го грудня нашим військам вдалося повністю очистити Олександрію від загарбників.
Діти пригадали постать героя радянського союзу О. Жежері, жителя с. Олександрівка, який прославився бойовими подвигами за визволення Кіровоградщини, при форсуванні Південного Бугу і Дністра, на Сандомирському плацдармі. Особисто знищив 600 гітлерівців.
Час невблаганний, і з кожним роком залишається все менше героїв, які воювали за Батьківщину. Ведучі назвали поіменно тих, хто здолав окупантів, пережив роки війни і продовжує брати участь у патріотичному вихованні молоді. Вшанували пам’ять загиблих і померлих воїнів-визволителів хвилиною мовчання, учасники заходу поклали квіти до місця поховання героїв.

Немає коментарів:

Дописати коментар